2022-01-09 10:45:07• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei községben is emelkedik a fertőzöttségi ráta

A data.gov.ro legfrissebb, vasárnapi tájékoztatása szerint Szatmár megyében már 10-re nőtt azon községek száma, ahol a lakosság ezer főre számolt fertőzöttségi aránya meghaladja a 2 ezreléket.

Az előző napi adatok alapján számolt incidencia Egri, Szilágypér, Szaniszló, Kökényesd, Szatmárpálfalva, Majtény, Lázári, Krasznabéltek és Kányaháza községekben, valamint Szatmárnémetiben haladja meg a 2 ezreléket. Aggasztó lehet, hogy több közigazgatási egységben is szinte egyik napról a másikra ugrott meg a fertőzöttek száma: Szaniszlón pl. január 4-én még egyetlen fertőzöttet sem tartottak számon, 8-án viszont már 2,71 ezrelékes incidenciát jegyeztek e községben. Hasonló a helyzet Krasznabélteken is, ahol négy nappal ezelőtt még egyetlen igazolt fertőzöttről sem tudott a közegészségügyi igazgatóság, január 8-án azonban már meghaladta a 2 ezreléket az említett arány.


Jelen pillanatban mindössze tíz olyan község van a megyében, ahol egyetlen fertőzöttről sem tudnak, ezek az alábbiak: Bogdánd, Kálmánd, Oláhcsaholy, Szamosdob, Mezőfény, Homoród, Mezőpetri, Érszakácsi és Csanálos.


Szatmárnémetiben a friss adatok szerint 2,09, Nagykárolyban pedig 0,87 ezreléket jegyeztek az elmúlt 24 órában.


Mutatjuk a teljes listát, melyben az értékek csökkenő sorrendben szerepelnek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: